هدف از این تحقیق بررسی مدیریت سود و مطلوبیت آن با فرمت docx در قالب 32 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب 

مدیریت سود

2-2-1 تعریف مدیریت سود

2-2-2 مطلوبیت مدیریت سود

2-2-3 فرضیه های مختلف در مورد مدیریت سود

2-2-3-1 فرضیه مکانیکی

2-2-3-2 فرضیه بازار کارا

2-2-3-3 نظریه اثباتی

2-2-4 الگوهای مختلف مدیریت سود

2-2-4-1 الگوی بدست آوردن آرامش

2-2-4-2 الگوی حداقل کردن سود

2-2-4-3 الگوی حداکثر کردن سود

2-2-4-4 الگوی هموارسازی سود

2-2-5 انگیزه های مدیریت سود

2-2-5-1 انگیزه های مربوط به منافع شرکت

2-2-5-2انگیزه های مربوط به منافع شخصی

2-2-6 اقلام تعهدی

پیشینه

منابع

 

 

 

برای اولین بار توسط مک نیچلسون (۱۹۸۸) عبارت «مدیریت سود» جایگزین عبارت «هموارسازی سود) شد. از این جهت، مدیریت سود در کانون توجه قرار گرفت. بر این اساس که می‌تواند در تهیه خلاصه‌ای از عملکرد شرکت اعمال نفوذ کند و نتایج مورد نظر خود را منعکس کند. (جان جانی، ۱389) در ادبیات حسابداری تعاریف مختلفی در مورد مدیریت سود توسط محققین ارائه شده است. ارائه تعریف مناسب از مدیریت سود مستلزم شناخت هدف و انگیزه از مدیریت سود و کاربرد آن است.فرن و همکاران (۱۹۹۴) دستکاری سود توسط مدیریت به منظور دستیابی به قسمتی از پیش‌داوری‌های مربوط به سود مورد انتظار مانند پیش‌بینی‌های تحلیل‌گران، برآورد‌های قبلی مدیریت و یا کاهش پراکندگی سود‌ها را به عنوان مدیریت سود تعریف می‌کند.

 

 

 

هیلی و والن(۱۹۹۹) معتقدند مدیریت سود هنگامی رخ می‌دهد که مدیران از قضاوت های شخصی خود در گزارشگری مالی استفاده کنندوساختار معاملات را جهت تغییر گزارشگری مالی دست‌کاری می‌نمایند. این هدف یا به قصد گمراه نمودن برخی از صاحبان سهام در خصوص عملکرد اقتصادی شرکت صورت می‌‌گیردیا به منظورتأثیربرنتایج قراردادهایی است که انعقادآنها منوط به دست‌یابی به سود مشخص می‌باشد. از نظر ملفورد و کامیسکی (۱۹۹۶)، مدیریت سود یک دستکاری آگاهانه و فعال در نتایج حسابداری به منظور ایجاد تغییر در نشان دادن وضعیت تجاری واحد اقتصادی می‌باشد. (کاشانی پور، 1389)