هدف از این تحقیق بررسی صفات شخصیت با فرمت docx در قالب 22 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 


فهرست مطالب
صفات شخصیت
2-13 صفات شخصیت:2
مدل پنج عاملی شخصیت مک کری و کاستا29
13-2-1 ثبات بین فرهنگی30
2-13-2 ثبات عوامل31
2-13-3 همبستگی های هیجانی و رفتاری32
2-13-4 تاب آوری34
2-13-4-1 ویژگی های افراد تاب آور36
2-13-4-2 نقش صفات شخصیتی در تاب آوری37
2-14 پیشینه39

 


رابرت مک کری  و پل کاستا  که در مرکز پژوهش پیری شناسی مؤسسات ملی سلامتی در بالتیمور مریلند کار می کنند به برنامه تحقیق گسترده ای مبادرت کردند که پنج عامل اصلی را مشخص کرد (مک کری و کاستا، 1987). این عوامل عبارتند از: روان رنجور خویی - برون گرایی - گشودگی - خوشایندی - وظیفه شناسی 

 

 

این عوامل از طریق انواع فنون ارزیابی، از جمله پرسش نامه های خود سنجی، آزمون های عینی و گزارش های مشاهده گران تأیید شدند. پژوهشگران بعدا آزمون شخصیتی را به نام پرسش نامه شخصیت NEO ساختند که از سرواژه های به دست آمده از حروف اول سه عامل اول برای اسم آن استفاده شده است. یافته های با ثبات عوامل یکسان از روش های ارزیابی مختلف، حکایت از آن دارند که می توان روی این عوامل به عنوان جنبه های برجسته شخصیت حساب کرد. این پنج عامل و صفات مشخصه آنها در جدول فهرست شده اند.

 


پژوهشگران دیگر با دنبال کردن سر نخهایی که مک کری و کاستا فراهم کرده بودند فهرست های صفتی را درست کردند که ثابت شده آزمون های سریعتری برای این پنج عامل هستند. آزمودنی ها با انتخاب کردن واژه هایی که آنها را بهتر توصیف می کنند به این فهرست ها پاسخ می دهند. در یکی از این فهرست ها از 100 صفت برای ارزیابی این پنج عامل استفاده شده است؛ در دیگری فقط 40 صفت استفاده شده است (لو، کرانزلر، زو  و همکاران، 2007). 

 


رویکرد موفق دیگری برای ارزیابی پنج عامل اصلی و صفات شخصیت آن ها، از مصاحبه ای ساخت دار استفاده می کند که شامل 120 سؤال است که آزمودنی ها به صورت شفاهی به آن پاسخ می دهند (گرادینی، کلانینگر، ونری و همکاران ، 2009).

 

 

اشاره به این نکته اهمیت دارد که گر چه آزمون های دیگر به عنوان روش هایی برای ارزیابی پنج عامل اصلی ارائه شده اند ولی NEO روشی است که غالبا مورد استفاده قرار می گیرد (د راد، 2000؛ به نقل از شولتز، 2005). با این حال پژوهش نشان داده است که NEO مانند اغلب آزمون های شخصیت می تواند به وسیله رفتار آزمودنی هایی که می خواهند برداشت سازگاری روان شناختی مثبت به وجود آورند، تحریف شود (زیگ و وبستر ، 2003).