هدف از این تحقیق بررسی سرمایه اجتماعی و ابعاد آن با فرمت docx در قالب 62 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

تاریخچه سرمایه اجتماعی

2-1-2- ماهیت سرمایه

2-1-3- نسبت سرمایه اجتماعی با دیگر انواع سرمایه

2-1-4- ابعاد سرمایه اجتماعی

2-1-4-1 بعد ساختاری

2-1-4-2 بعد شناختی

2-1-4-3- بعد رابطه‌‌ای

2-1-5- سطوح سرمایه اجتماعی

2-1-6-پیامدهای منفی سرمایه اجتماعی

2-1-7- نظریه‌های سرمایه اجتماعی

2-1-7-11-پاملا پاكستون

2-1-7-12- كاكس

منابع

 

 

 

    دغدغه تنزل روابط اجتماعی، از جمله موضوعاتی است كه به کرات در جامعه‌شناسی كلاسیك و معاصر به چشم می‌خورد. به نظر زیمل نتیجه چنین شرایطی، ناپایداری روابط و كاهش اعتماد اجتماعی است. این ایده تنزل روابط اجتماعی نخستین، همچنان در كانون توجه جامعه‌شناسان قرار دارد. جامعه‌شناسان معاصر برای بررسی كمیت و كیفیت روابط اجتماعی از مفهوم سرمایه اجتماعی بهره جسته‌اند (شارع‌پور، 1380؛ 120).ریشه كار صاحبنظران این نظریه را باید در تئوری‌های كلاسیك جامعه‌شناسی جستجو كرد.

 

 

 

 در واقع سرمایه اجتماعی سابقه تاریخی زیادی دارد و جامه‌ای نو برای تئوری‌های قدیمی‌تر به شمار می‌رود. جامعه‌شناسان اولیه درباره انتقال از گمینشافت به گزلشافت با تأثیر زندگی شهری در حیات انسانی نظرات فراوانی ابراز داشته‌اند. به نظر زیمل فرایندهایی نظیر تقسیم كار فزاینده، عقلانیت مفرط، سلطه روزافزون و نظایر آن سبب پیدایش افسردگی و احتیاط در روابط اجتماعی موجود در كلان شهر شده است، در حالت دلزدگی فرد قادر نیست تفاوت‌ها را دریابد.

 

 

 

 برای چنین فردی همه انسان‌ها در یك سطح و بدون تمایز ظاهر می‌شوندو در چنین شرایطی اهمیت زندگی از بین می‌رود. تمام امور و فعالیت‌ها یكنواخت می‌شود و رضایت از زندگی كاهش می‌یابد. به موازات افزایش افراد و تراكم فیزیكی، روابط چهره به چهره كاركرد خود را از دست داده و جای خود را به روابط دیگری می‌دهند. به نظر زیمل، نتیجه چنین شرایطی ناپایداری روابط و كاهش اعتماد اجتماعی است (همان؛ 120).