نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد حسابداری با عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق نقدشوندگی می باشد که در قسمت اول به تشریح مبانی نظری نقدشوندگی می پردازیم. در ابتدا به تعاریف نظری و عملیاتی نقدشوندگی خواهیم پرداخت. اهمیت نقدشوندگی را به تفصیل بیان می کنیم. نقدشوندگی سهام و عوامل مربوط به آن را بررسی میکنیم. در مورد نقدشوندگی بازار صحبت می کنیم. معیارهای متداول سنجش نقدشوندگی را مورد بررسی قرار می دهیم و در ادامه در بخش دوم به بررسی پیشینه تحقیق نقدشوندگی در پژوهش های داخلی و خارجی می پردازیم.


 

 

 

نقدشوندگی مفهومی است که براي طرح و بیان انواع هزینه هاي معاملات به کار میرود و بالقوه داراي  ابعاد زیادي است که از انتخاب معکوس نشأت می گیرد و مستلزم انجام فوري معاملات است. در سطح وسیع تر، نقدشوندگی براي توصیف سهولت انجام معامله بر روي مقدار زیادي سهام در مدت زمان معین بدون تأثیر قابل توجه در قیمت ها تعریف می شود .بلک  (1971)  با ارایه تعریف فنی تري از نقدشوندگی بازار معتقد است که بازار نقد بازاري است که از استحکام و عمق زیاد برخوردار باشد و به طور معمول قیمت هاي واقعی و منصفانه دارایی ها را نشان دهد. 

 

 

 

 


در ساده ترین تعریف نقدشوندگی را "توانایی انجام یک معامله بدون هزینه" تعریف کرد. به زعم آمیهود (2006)  نقدشوندگی را می توان به عنوان توانایی خرید یا فروش مقدار دلخواه از اوراق بهادار به قیمت بازار و در یک دوره زمانی کوتاه مدت تعریف کرد. نقدشوندگی داراي ارزش است به طوري که در شرایط مساوي، اوراق بهادار با نقدشوندگی بالاتر در مقایسه با اوراق بهادار با نقدشوندگی پایین تر داراي قیمت بیشتري خواهند بود.  برخی محققان درجه نقدشوندگی بازار را توانایی تبدیل به نقد شدن یا خرید و فروش سریع یک قلم دارایی خاص بدون این که منجر به تغییر معنادار در قیمت شود تعریف می کنند. به زعم این گروه، در صورتی یک دارایی از نقدشوندگی بالا برخوردار است که فروش آن سریع، بدون هزینه تبلیغات، با هزینه معاملاتی بسیار پایین و در هر موقعیت و مکانی امکان پذیرباشد.

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب 

تعریف نظری نقدشوندگی    

تعریف عملیاتی نقدشوندگی

1-9 تعريف مفاهيم و واژگان عملياتي    7
1-10 ساختار کلی تحقیق     9

فصل دوم پایان نامه: ادبیات و چارچوب نظری و پیشینه پژوهش نقدشوندگی

2- 1 مقدمه    11
2-2 تعریف نقدشوندگی    11
2-3 دلایل اهمیت نقدشوندگی    13
2-3-1 اهمیت نقدشوندگی در رشدو توسعه بازار    14
2-3-2 نقدشوندگی معیاری برای ارزیابی ریسک    15
2-3-3 تاثیر نقدشوندگی بر هزینه سرمایه    15
2-3-4 نقدشوندگی عامل بهبود عملکرد شرکتها و کل اقتصاد    16
2-3-5 نقدشوندگی اوراق بهادار عامل مورد توجه در مدیریت سبد    16
2-3-6 تاثیر نقدشوندگی بازار بر بازده سهام    17
2-3-7 کاربرد نقدشوندگی در قیمت گذاری دارایی ها    17
2-3-8 تاثیر نقدشوندگی در نوآوری های توسعه ای بازار سرمایه    18
2-4  معیارهای متداول سنجش نقدشوندگی    19
2-5 اقدامات لازم جهت افزایش نقدشوندگی بازار    21
 2-6 مفهوم جهش برای نقدشوندگی     22
2-7 شاخص های اندازه گیری نقدشوندگی    22
2-8 میزان سهام شناور آزاد    26
2- 9 ریسک نقدشوندگی    31
منابع:
منابع فارسی    
منابع لاتین