فرايندهاي اصلي مديريت دانش در كتابخانه ها

فرايند مديريت دانش فرآيندي خطي و ايستا نيست، برعكس فرآيندي پويا و چرخه ايست كه به كاركناني نياز دارد كه دائماً با اطلاعات سر و كار داشته باشند، دانش جديد را كسب كرده باشند و آن را براي اصلاح تصميمات به كار گيرند. طي اين فرآيند اطلاعات جديدي را به دست آورده و دانش جديد را در موقعيت هاي جديد به كار مي برند.


در مديريت دانش فرآيندهايي دخالت دارند كه شامل شناسايي دانش، اكتساب دانش، نگهداري دانش، بهره گيري از دانش، اشتراك، ترويج و توسعه دانش مي باشد، بنابراين در اين فرآيندهاي اصلي مديريت دانش، يكي از نهادها كه مي تواند به نحو احسن اين فرآيندها را اجرا نمايد كتابخانه ها مي-باشد، زيرا كتابخانه ها به عنوان زير ساخت و بستر مناسب مديريت دانش به شمار مي آيند و فرآيند امور كتابخانه ها نيز همانند فرآيند مديريت دانش است. 

 

 

1.    شناسايي دانش
كتابخانه ها در ابتدا بايد به شناسايي، توصيف و تحليل محيط دانش سازمان يا شركت ها بپردازند، سپس بر اساس آن تصويري كلي از نوع دانش موجود در سازمان، مهارت هاي اطلاع يابي كاركنان و همچنين تصويري از اطلاعات موجود در ديگر سازمان ها و سطح جهان به دست آورند و به كاركنان كمك كنند تا آن چرا كه نياز دارند بيابند و در ضمن دانش خود را جهت پيشبرد اهداف سازمان به اشتراك بگذارند.

 

 


2.     اكتساب دانش
سازمان ها، شركت ها و ديگر نهادهاي تحقيقي مهم دانش خود را از بيرون به دست مي آورند. بنابراين سازما ها مي توانند دانشي را كه خود قادر به اكتساب و توسعه آن نيستند، توسط كتابخانه ها و مراكز اطلاع رساني سازمان مربوط تهيه كنند، كه اين نيز خود يكي از فرآيندهاي اكتساب دانش در مديريت دانش است.

 


(... ادامه در فایل خریداری شده)

 

 

 

 


فهرست مطالب

2-1 مقدمه9
2-2-1 مدیریت دانش9
2-2-1-1 زنجیره اطلاعات10
2-2-1-2 دسته بندی انواع دانش12
2-2-1-3 تعریف مدیریت دانش13
2-2-1-4 تاریخچه مدیریت دانش14
2-2-1-5 اهداف مدیریت دانش15
2-2-1-6 نظریه های مدیریت دانش17
2-2-1-7 الگوهای مدیریت دانش18
2-2-1-8 مراحل مدیریت دانش26

هدف مدیریت دانش در کتابخانه-ها
2-2-1-9 فرایندهای اصلی مدیریت دانش در کتابخانه-ها27
2-2-1-10 مؤلفه های مدیریت دانش30
2-2-1-11 موانع مدیریت دانش33
منابع